Översättning:  Louise Kahan

Omslag:  Daily Magic

Utgivning:  2013-01-21

ISBN:  978-91-85477-19-7

ISBN:  978-91-981225-0-3

Format:  Inbunden/Pocket

Stilla kaos

Sandro Veronesi

Med en väl avstämd blandning av svärta och humor är Stilla kaos en gripande och naken berättelse om en man som stannar upp i vardagen och upptäcker livet på nytt.

Pietro njuter av en sensommardag på stranden när hans liv plötsligt slås omkull. Han dras in i ett drunkningsdrama och räddar livet på en främmande kvinna, samtidigt som hans fästmö dör hemma i sommarhuset, inför ögonen på deras tioåriga dotter Claudia. På höstterminens första dag följer Pietro Claudia till skolan och bestämmer sig för att vänta på henne utanför. Och där blir han kvar. Ointresserad av att gå tillbaka till arbetet som chef på ett stort tv-bolag, tillbringar han sina dagar utanför skolan. Han iakttar människorna i kvarteret, tar emot besök och funderar över sitt liv, märkligt lugn och inte drabbad av den sorg han förväntas känna. De släktingar, vänner, kolleger och främlingar som kommer för att ge stöd eller tala tillrätta, visar sig främst komma för att berätta om sina egna problem och öden – bland annat kvinnan som han räddade från att drunkna. Pietro dras in i de andras historier och reser samtidigt tillbaka genom sin egen. Han kommer närmare livet än han någonsin varit, med konsekvenser lika oväntade som självklara.

 

”Det är först när allt stannar och blir stilla som vi ser vad som håller på att hända. På så sätt är ”Stilla kaos” en verkligt samtida roman. Genom att huvudpersonen är en teveproducent blir det mer än så – mediebruset misstolkas ju ofta för att vara händelsernas mitt. När det i själva verket bara är en reflektion. Under tiden pågår livet för oss alla andra, i radioskugga, i den bedrägliga stillheten. I det stilla kaoset.” Maria Hamberg, Helsingborgs Dagblad

 

Översättning:  Louise Kahan

Omslag:  Daily Magic

Utgivning:  2013-01-21

ISBN:  978-91-85477-19-7

Format:  Inbunden/Pocket