Det förflutnas kraft - Sandro Veronesi

Översättning:  Malin Emitslöf

Omslag:  Lotta Berglin

Utgivning:  2014-09-01

ISBN:  978-91-981225-4-1

Format:  Inbunden

Det förflutnas kraft

Sandro Veronesi

Som ingen annan samtida italiensk författare har Sandro Veronesi förmågan att iscensätta en intensiv och livfull berättelse med en thrillers spektakulära vändningar, samtidigt som han ställer utmanande existentiella frågor med en knivskarp och humoristisk skildring av vår tid.

Gianni Orzan är lyckligt gift, hängiven pappa till en åttaårig son och har precis mottagit ett pris som barnboksförfattare. En kväll när han väntar på taxi möter han en underlig man som insisterar på att Giannis nyligen avlidne pappa var en rysk KGB-spion som hade dödat en italienare och stulit hans identitet. Gianni tvingas konfrontera ett helt annat förflutet och allt ifrågasätts från grunden ‒ vem är han själv om allt han trott på aldrig har varit? Giannis hållpunkter i livet rasar en efter en.

 

”Om man är framgångsrik barnboksförfattare och ens pappa inte är den man alltid trott, vem är man då om man också betonar att man inte är ett dugg olycklig? Den frågan snurrar igenom Sandro Veronesis ”Det förflutnas kraft” och för varje kapitel blir den allt svårare att hålla ifrån sig.” För Veronesi (…) tycker om att i berättelsen om den sökande Gianni riva min hud och kolla att jag fortfarande andas samtidigt som han inte låter mig andas i lugn och ro. Han lägger i växlar jag knappt trodde fanns, tar mig till minst sagt spännande platser och har inget emot att jag frågar mig: Vart är det nu på väg?” Stig Hansén, Norrköpings tidningar

 

Översättning:  Malin Emitslöf

Omslag:  Lotta Berglin

Utgivning:  2014-09-01

ISBN:  978-91-981225-4-1

Format:  Inbunden