Översättning:  Helena Monti

Omslag:  Daily Magic

Utgivning:  2013-04-08

ISBN:  978-91-8-5477-20-3

ISBN:  978-91-981225-1-0

Format:  Inbunden/Pocket

Till bristningsgränsen

Mauro Covacich

Efter att ha kommit på 6:e plats i New York Marathon blir Dario Rensich skickad till Ungern för att omskola landets bästa kvinnliga medeldistansare till maratonlöpare. I Szeged väntar en grupp unga tjejer som är beredda att offra allt för att nå världseliten, ett landslag med tveksamma metoder och en förödande miljökatastrof. Samtidigt går Darios fru Maura hemma i Italien och väntar på att, efter en långdragen och frustrerande adoptionsprocess, få hämta hem deras dotter Fiona från Haiti. Men Dario blir snabbt förförd av den artonåriga Agota och trasslar in sig i en härva av händelser som vänder upp och ner på allt.

Mauro Covacich är författare och framgångsrik maratonlöpare, och i ”Till bristningsgränsen” låter han löpningen och vägen mot ett maraton utgöra den spännande ramen i en stark och mänsklig berättelse om relationer, längtan efter barn, tillit och svek, drömmar om framgång och uppoffringarna för att nå den. Det är en träffande berättelse om hur brist på kontroll och frihet kan leda till flykt. En flykt från ansvar och förväntningar, och till slut från rädslan över att inte kunna fly.

 

”Luthersk löpning i italienska skor.” Sverker Lenas, DN

””Till bristningsgränsen” är en mycket stark berättelse om vårt nutida samhälle – och det är en bok som bör leda till eftertanke.” Ingrids boktankar

 

Översättning:  Helena Monti

Omslag:  Daily Magic

Utgivning:  2013-04-08

ISBN:  978-91-8-5477-20-3

Format:  Inbunden/Pocket