Översättning:  Helena Monti

Omslag:  Daily Magic

Utgivning:  2014-04-10

ISBN:  978-91-981225-2-7

Format:  Inbunden

Limbo

Melania G. Mazzucco

Limbo är en stor roman om längtan och mod, om kärlek, förlust och livets kontraster. En skildring av ett krig och av vår tids värderingar.

Manuela utmanar alla föreställningar om hur en italiensk kvinna ska vara. I sina rebelliska tonår bestämmer hon sig för att bli soldat. Efter utbildning till befäl åker hon till fronten i Afghanistan och vinner många personliga strider, men hamnar i ett dramatiskt attentat som dödar flera och allvarligt skadar Manuela. Det är ett nederlag att återvända hem till den italienska småstaden. Men mötet med Mattia, en man med ett dunkelt förflutet och som liksom Manuela verkar vara fast i limbo, blir början på resan ut i ett nytt liv.

 

””Limbo”, Melania Mazzuccos roman om soldaten Manuela, är en helt uppslukande roman. Den italienska författaren har en förmåga att levandegöra både den vilda och ouppfostrade tonårsflickan Manuela, den disciplinerade sergeanten, och den efter ett bombattentat svårt skadade, posttraumatiskt plågade men också för första gången djupt förälskade Manuela så att man kommer oerhört tätt inpå. (…) Romanen kommer åt något i tiden som är svårare att formulera, och som nog finns starkare hos unga människor: en längtan efter renhet, efter absoluta ideal att tro på, att uppoffra sig för. En längtan efter auktoriteter, förebilder.” Pia Bergström, Aftonbladet (läs hela recensionen här)

””Limbo är en av de bästa italienska romanerna som har åstadkommits på senare år.” Cecilia Schwartz, SvD (läs hela artikeln här)

 

Översättning:  Helena Monti

Omslag:  Daily Magic

Utgivning:  2014-04-10

ISBN:  978-91-981225-2-7

Format:  Inbunden