Översättning:  Malin Emitslöf

Omslag:  Lotta Berglin

Utgivning:  2016-06-01

ISBN:  978-91-88157-08-9

Format:  Pocket

Du är som du är (pocket)

Melania G. Mazzucco

En flicka och hennes två pappor, drömmen om att vara en vanlig familj. En berättelse om mod och kärlek som vapen mot fördomar.

Elvaåriga Eva flyr från Milano efter att ha knuffat en mobbande klasskamrat framför ett tunnelbanetåg. Hon tänker leta upp sin pappa Giose, som hon av en oförstående omgivning tvingats leva skild ifrån. Giose, Christian och Eva var en lycklig familj ända tills Christian plötsligt dog och allt slogs sönder. Mot alla odds lyckas Eva hitta Giose i en stuga bland de apenninska bergen, där han har dragit sig undan. De ger sig ut på en resa, som för Eva blir en upptäcktsresa i sin och sina pappors historia, och mot ett möjligt liv tillsammans.

Denna gripande berättelse, spännande och dramatisk som en äventyrsroman, skildrar kärleken mellan en far och en dotter, på samma gång unik och allmängiltig. Den väckte stor uppståndelse i Italien.

 

”En sorglig och rörande berättelse om kärlek som inte bryr sig om fördomar och som inte skyr några svårigheter för att finna den.” Expressen Söndag

”Sträckläsning om normbrytande familjedrama utan pekpinnar.” Christin Sandberg, Feministiskt perspektiv

”Det är de mångfacetterade karaktärerna som gör den här boken läsvärd. De är i det ena stycket hämndlystna och osympatiska, för att på nästa sida visa sig sårbara och förståeliga. Vanliga människor i tillräckligt unika situationer för att bära upp en roman, med andra ord. Ibland snuddar berättelse vid djupare frågor också, om skuld, sorg och samhällsklimatet, men oftast är det bara en lagom intensiv bladvändare i form av en roman om relationen mellan en far och en dotter.” Lisa Jagemark, Borås tidning

 

 

Översättning:  Malin Emitslöf

Omslag:  Lotta Berglin

Utgivning:  2016-06-01

ISBN:  978-91-88157-08-9

Format:  Pocket